Schrijfinspiratie

Mijn schrijfmaatje Jannie zit al achter een  grote kop cappuccino, als ik binnenkom. Op een glazen schaal liggen zelfgemaakte muffins naar mij te lonken. Ik ben aangekomen in het ‘Geniethuys’, de schrijfplek van mijn andere schrijfvriendin Dieneke. De plek waar we dit keer met elkaar hebben afgesproken.
De trainersopleiding voor de “basiscursis luisteren naar je pen” ©, bracht ons vorig jaar in Alkmaar bij elkaar. Een ieder van ons is op zijn eigen persoonlijke manier bezig met het verspreiden van het schrijfvirus.

Hier aan de schrijftafel met zicht op een boerderij waar de bruine kippen vrijelijk loslopen, de knotwilgen, de verwaaide lucht. Hier delen we onze verhalen. We willen ook samen schrijven en bedenken een eenvoudige doch doeltreffende manier om tot een oefening te komen. Op strookjes papier schrijven we onderwerpen. De tot kleine briefjes gevouwen papiertjes gaan in een kopje. We trekken een vraag, lezen de zin voor, de timer wordt op 3 minuten gezet en daar gaan we. Deze ‘schrijfmarathon’ duurt 6 x 3 minuten. We vervolgen deze sessie met het voorlezen van wat we zojuist hebben geschreven. Zo mooi dit delen van de teksten en te ervaren waar de pen een ieder van ons heeft gebracht.

Een nieuwe schrijfoefening is geboren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *